Foto

Proiectul "Her World, Her Rules" a ajuns la faza regionala

Federatia Romana de Baschet continua sa promoveze baschetul si in randul copiilor doritori sa descopere tainele acestui minunat sport, demarand in urma cu 7 luni, cu sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului si a Federatiei Internationale de Baschet (FIBA), un nou proiect, “Her World, Her Rules”, adresat elevelor din scolile gimnaziale (clasele a V-a si a VI-a).

Proiectul “Her World, Her Rules”, demarat in noiembrie 2018, se apropie cu pasi repezi de final, dupa ce, pe parcursul celor 7 luni, mai bine de 500 de eleve, cu varste cuprinse intre 11-12 ani, au intrat pe terenul de baschet si au deslusit multe din tainele sportului de sub panouri. Prima faza a proiectului “Her World, Her Rules” s-a desfasurat in sase orase - Bucuresti, Cluj-Napoca, Ramnicu Valcea, Constanta, Sfantu Gheorghe si Arad - in cate sase scoli. Astfel, 36 de unitati de invatamant au participat in cadrul proiectului initiat de FRB, cu sprijinul MTS si FIBA, si s-au bucurat de frumusetea jocului de baschet.


In prezent, ne aflam in faza regionala, cea care va reuni toate cele 6 unitati de invatamant din cele 6 orase in cadrul unei mini-competitii. In urma acestei faze, vor fi selectionate cele mai de perspectiva eleve, acestea urmand a fi reunite intr-o faza finala. Primii care au incheiat deja faza regionala sunt cei de la Cluj-Napoca si Constanta (un amplu album foto pe pagina oficiala de facebook a FRB).
Reamintim faptul ca, scopul proiectului dedicat baschetului feminin si intitulat sugestiv “Her World, Her Rules” este de a cultiva placerea de a juca baschet, de a combate sedentarismul in randul elevelor, dar si, de ce nu, de a gasi unele noi tinere talente!

Managerul de proiect din partea FRB este fosta mare sportiva Svetlana Simion iar ambasadorul proiectului este o alta fosta mare sportiva, Monika Brosovszki Boriga, cea care la putin timp dupa ce s-a retras din activitatea competitionala a ales sa impartaseasca din vasta ei experinta tuturor tinerelor care doresc sa practice baschetul.

“Her World, Her Rules” este un proiect care se desfasoara la initiativa Federatiei Romane de Baschet, in parteneriat cu MTS si FIBA, cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Municipale si Judetene, al Asociatiilor Judetene de Baschet, dar si cu largul concurs al antrenorilor de baschet licentiati si a profesorilor de sport.

Parteneri